Ankara
İmsak 05:27
Güneş 06:51
Öğle 13:02
İkindi 16:24
Akşam 19:04
Yatsı 20:22
İftara son --:--
blank
Tıklanma: 8

Çubuk’ta Siyasi Analiz

Çubuk’ta siyasi durgunluk yüzünden sessizlik hakim durumda.

Aday açıklamasını bekleyen aday adayları ve ilçe halkının meraklı bekleyişi devam ediyor.

Bu günlerde siyaset adına yaprak kıpırdamaması dikkat çekerken, hiçbir aday adayının seçim çalışması yapmadığı gözlemleniyor.

Mhp’nin, Ak Partinin adayının açıklanmasını beklediği tahmin ediliyor.

CHP, SP, BBP gibi diğer partilerin bu seçime pek umut bağlamadığı düşünülüyor. Her hangi seçim çalışması yapmamaları da bunu işaret ediyor.

Ak Parti belediye meclis üyesi aday adayları başvurularını yapmaya devam ederken, aynı zamanda meclis üyeliğine aday olanlar tetikte bekliyor.

Ankara’nın diğer ilçelerinde seçim çalışmaları tam gaz devam ederken, brandalar asılıyor, afiş, broşür dağıtılıyor ve araçlar ile anons edilirken, Çubuk’ta siyaset adına yaprak kıpırdamaması siyasi bir sönüklük olarak algılanıyor.

İlçede şu an da masa üzerinde siyaset yapılıyor. İlçenin gündemine oturan siyaset, şimdiler de sadece kahvehane köşelerinde tam gaz devam ediyor.

Tüm aday adayları arasında sadece Ak Parti Aday adayı Lokman Öztürk’ün seçim bürosu var.

Henüz Çubuk da Ak Parti adaylık açıklaması rehavetini üzerinden atamadı. Çubuk da hiçbir zaman üst üste ikinci kez aynı belediye başkanı seçilmemiş. Fakat iki dönem üst üste ilk defa Ak parti kazandı.

Dedikodular başını almış giderken, halen ilçede kafalar karışıklığı devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Tıklanma: 3

Bizim yönümüz bilim ve şanlı tarihimiz

Türk tarihi dünya tarihinin temelini, gelişmesini ve geleceği inşasını gösterir. Türklerin tarih sahnesinde olmadığını varsayarsak dünya tarihi boş bir kağıt parçası haline gelir. Atın evcilleştirilmesi, kadın hakları( kadının kurultayda, yönetimde söz sahibi olması), zulmedenin cezalandırılması, mazlumun korunması, savaş hukuku gibi konular Türk tarihinde bütün dünya devletleri tarihinden önce hayata geçirilmiş ve uygulanmıştır. Türkler bu gelişmeleri yaşarken Avrupa tarihi bağnaz, üç beş seçilmişin(soylunun) hegemonyasında açlık, kölelik ve zulmü yaşamaktaydı. Özendiğiniz Avrupa’nın özenilecek nesi var ki. Medeniyet dersen kendi tarihine bak, temizlik dersen kendi tarihine bak, bilim dersen kendi tarihine bak( el cezeri, Biruni, Farabi, Harezmi, Ali Kuşçu, Takiyüddin, Nizamül mülk, Tonyukuk, İbnül Heysem). Dünya medeniyetlerin çoğu bu bilim insanlarının keşiflerini, çalışmalarını araştırıp uygular iken biz neden Avrupa’dan alalım. Kendimize geldiğimizde tarihimize baktığımızda nasıl Selçuk Bayraktar’ların, Necmettin Erbakan’ların, Nuri Killigil’lerin, Mahmut Faruk Akşitlerin yetişeğini görüyoruz. Yönümüz ne batıdır ne doğu, yönümüz bilim ve köklü tarihimiz olmalıdır. Hepinize selamlar, sağlıcakla kalın….

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.