Ankara
İmsak 05:34
Güneş 06:57
Öğle 13:03
İkindi 16:22
Akşam 18:59
Yatsı 20:17
İmsaka son --:--
Tıklanma: 1

Kaçak Yapıyla Mücadele Başlıyor

Çubuk Belediyesi konut, iş yeri, depo ve arsa gibi taşınmazların yeniden emlak tespitinin yapılması ve kaçak yapılarla mücadele edilmesi amacıyla yeni bir birim kurdu.

Çubuk Belediyesi tarafından Mali Hizmetler ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personellerinden oluşan 5 kişilik ekip, ilçe genelinde emlak taraması yapacak. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin başkanlığında kurulan “Emlak tespiti ve kaçak yapıyla mücadele birimi” merkezdeki 7 mahalleden başlayarak 85 mahalleyi kapsayacak şekilde çalışma gerçekleştirecek. Bu yılın sonunda tamamlanacak çalışma kapsamında belediye gelirlerinde önemli bir şekilde artış bekleniyor.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kurulan birim ve faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Emlak vergilerindeki kayıp ve kaçakları önlemek için emlak tespiti ve kaçak yapıyla mücadele birimini kurduk. Hali hazırda 8 bin 353 bina, 10 bin 260 arsa ve 19 bin 452 arazi olmak üzere 38 bin 65 emlak mükellefimiz bulunmaktadır. Yapılacak bu çalışma ile emlak beyanında bulunmayan veya yanlış beyan veren kişi, kurum ve kuruluşlar belirlenecek ve 5 yıl geriye dönük borçlandırılacaklar. Ekiplerimiz günlük denetimleri gerçekleştirirken, aksaklıklar konusunda da, günlük, haftalık ve aylık raporlar hazırlayacaklar. İlçe merkezimizin yanı sıra mahalleye dönüştürülen köyleri de kapsayan güncellemeler sayesinde emlak vergisi kayıp ve kaçaklarının önüne geçilmesini hedefliyoruz. Ayrıca uygulama sayesinde belediyemizin yıllık geliri yaklaşık 2 milyon TL artması beklenmektedir”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Tıklanma: 3

Bizim yönümüz bilim ve şanlı tarihimiz

Türk tarihi dünya tarihinin temelini, gelişmesini ve geleceği inşasını gösterir. Türklerin tarih sahnesinde olmadığını varsayarsak dünya tarihi boş bir kağıt parçası haline gelir. Atın evcilleştirilmesi, kadın hakları( kadının kurultayda, yönetimde söz sahibi olması), zulmedenin cezalandırılması, mazlumun korunması, savaş hukuku gibi konular Türk tarihinde bütün dünya devletleri tarihinden önce hayata geçirilmiş ve uygulanmıştır. Türkler bu gelişmeleri yaşarken Avrupa tarihi bağnaz, üç beş seçilmişin(soylunun) hegemonyasında açlık, kölelik ve zulmü yaşamaktaydı. Özendiğiniz Avrupa’nın özenilecek nesi var ki. Medeniyet dersen kendi tarihine bak, temizlik dersen kendi tarihine bak, bilim dersen kendi tarihine bak( el cezeri, Biruni, Farabi, Harezmi, Ali Kuşçu, Takiyüddin, Nizamül mülk, Tonyukuk, İbnül Heysem). Dünya medeniyetlerin çoğu bu bilim insanlarının keşiflerini, çalışmalarını araştırıp uygular iken biz neden Avrupa’dan alalım. Kendimize geldiğimizde tarihimize baktığımızda nasıl Selçuk Bayraktar’ların, Necmettin Erbakan’ların, Nuri Killigil’lerin, Mahmut Faruk Akşitlerin yetişeğini görüyoruz. Yönümüz ne batıdır ne doğu, yönümüz bilim ve köklü tarihimiz olmalıdır. Hepinize selamlar, sağlıcakla kalın….

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.