Ankara
İmsak 05:34
Güneş 06:57
Öğle 13:03
İkindi 16:22
Akşam 18:59
Yatsı 20:17
İmsaka son --:--
blank
Tıklanma: 3

Mahallemize Alt Geçit Talebi

Çankırı Akkuzulu Yolu Geçidine, Muhtarlar Alt Geçit İstiyor.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Mahallesi sınırları içerisinden geçen, Berat Caddesinin ve devamı olan Akkuzulu Caddesi ile Çankırı Anayolunun kesiştiği dört yolda, bu yolun yapıldığı günden itibaren sık sık ölümcül ve ağır hasarlı trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu kazalar sonrası birçok insanımız sakat kalıp, büyük maddi ve manevi hasarlar meydana gelip, mağduriyetler yaşanmaktadır.

Bu kazaların çok yoğun yaşandığı dönemlerde, Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki Avan tarafından 20.07.2005 tarihinde bu yolu kullanan bölge köy muhtarları ile bir araya gelip, buradaki kazanın önlenmesi için ve yetkilileri harekete geçirmek üzere imza toplanmıştır. Toplanan bu imzalı dilekçeler, Ulaştırma ve İskân Bakanlığına, Ankara Büyükşehir Belediyesine, Ankara Valiliğine, Çubuk Kaymakamlığına, AKP Ankara İl Başkanlığına verilmiştir. Kamuoyu oluşturmak için de yerel basına verilip, haber yapılmıştır. Sonuç olarak ilgili makamlardan olumlu cevap gelmemiştir.

Son zamanlarda aynı yerde sık sık meydana gelen trafik kazaları nedeniyle, yine Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki Avan tarafından 02.06.2014 tarihinde 15 Muhtar arkadaşından imza toplanmıştır. Toplanan bu imzalı dilekçeler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesine gönderilmiştir. Bilgi ve takip için de İlçe Kaymakamlığına, Çubuk Belediye Başkanlığına ve AKP Çubuk İlçe Başkanlığına verilmiştir.

Amaç burada meydana gelen ölümcül ve ağır hasarlı kazaları en aza indirebilmek, maddi ve manevi kayıpların önüne geçmektir. Bu nedenle buraya acil olarak alt geçit yapılması istenmektedir.

Burada bir konuya dikkat çekmek istiyoruz. Bu yolda her kaza meydana geldiğinde ve çıkan internet haberlerinin altlarına okuyucular tarafından yorumlar yapılmaktadır. Yetkililer uyuyor mu, Muhtarlar uyuyor mu, diye.

Buna benzer yapılan girişim ve çalışmaların kamuoyu ile paylaşılıp, bilgilendirilmesi gerekmektedir. Hızlı bir şekilde kamuoyu oluşur.  Böylece oluşan kamuoyu ile de yapılacak yatırımlara hız kazandıracaktır.

Alt geçit yapılması için dilekçelerde imzası bulunan bölge Muhtarları, Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki Avan, Akkuzulu Mahallesi Muhtarı Halil Kökmen, Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Ayhan Şahan, Mutlu Mahallesi Muhtarı Nazım Bayraktar, İmam Hüseyin Mahallesi Muhtarı Erbakan Sivri, Küçükali Mahallesi Muhtarı Muhsin Elmas, Oymide Mahallesi Muhtarı Sezai Terlemez, Dedeler Mahallesi Muhtarı Tuncay Taşçı, Kapaklı Mahallesi Muhtarı Şakir Acıelma,  Eskiçöte Mahallesi Muhtarı Bilal Kök, Aşağı Emirler Mahallesi Muhtarı Orhan Bartan,  Camilli Mahallesi Muhtarı Yaşar Gökçayır, Ömercik Mahallesi Muhtarı Erhan Yağcı,  Susuz Mahallesi Muhtarı Hüseyin Biçer ve Yukarı Emirler Mahallesi Muhtarı Hıdır Karadaş.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Tıklanma: 3

Bizim yönümüz bilim ve şanlı tarihimiz

Türk tarihi dünya tarihinin temelini, gelişmesini ve geleceği inşasını gösterir. Türklerin tarih sahnesinde olmadığını varsayarsak dünya tarihi boş bir kağıt parçası haline gelir. Atın evcilleştirilmesi, kadın hakları( kadının kurultayda, yönetimde söz sahibi olması), zulmedenin cezalandırılması, mazlumun korunması, savaş hukuku gibi konular Türk tarihinde bütün dünya devletleri tarihinden önce hayata geçirilmiş ve uygulanmıştır. Türkler bu gelişmeleri yaşarken Avrupa tarihi bağnaz, üç beş seçilmişin(soylunun) hegemonyasında açlık, kölelik ve zulmü yaşamaktaydı. Özendiğiniz Avrupa’nın özenilecek nesi var ki. Medeniyet dersen kendi tarihine bak, temizlik dersen kendi tarihine bak, bilim dersen kendi tarihine bak( el cezeri, Biruni, Farabi, Harezmi, Ali Kuşçu, Takiyüddin, Nizamül mülk, Tonyukuk, İbnül Heysem). Dünya medeniyetlerin çoğu bu bilim insanlarının keşiflerini, çalışmalarını araştırıp uygular iken biz neden Avrupa’dan alalım. Kendimize geldiğimizde tarihimize baktığımızda nasıl Selçuk Bayraktar’ların, Necmettin Erbakan’ların, Nuri Killigil’lerin, Mahmut Faruk Akşitlerin yetişeğini görüyoruz. Yönümüz ne batıdır ne doğu, yönümüz bilim ve köklü tarihimiz olmalıdır. Hepinize selamlar, sağlıcakla kalın….

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.